V míse smíchejte špaldovou, hladkou mouku a sůl. Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechejte 5 minut uležet, dokud nebudou na povrchu bublinky.
Do mouky přidejte droždí s mlékem, olej a jogurt. Ručně nebo pomocí kuchyňského robota hněťte 8–10 minut, dokud nevznikne hladké, pružné těsto.
Těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na 8 stejných kusů. Pomoučenýma rukama vytvarujte kulaté bochánky.
Bochánky pokládejte na dva pečící plechy vyložené pečícím papírem. Přikryjte utěrkou a nechejte na teplém místě kynout 30 minut.
Troubu předehřejte na 220 °C. Bochánky potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sezamem a pečte postupně každý plech 20 minut dozlatova.
Hotové bulky nechejte vychladnout na mřížce.
Příprava masa
V míse smíchejte vepřové a hovězí maso s nakrájenou cibulí, vejcem, strouhankou a kořením Kucharek. Osolte, opepřete a důkladně propracujte, ideálně rukama. Maso se tak lépe spojí. Směs nechte hodinu odpočinout v lednici.
Z masa vytvarujte 8 placiček o tloušťce 1,5 cm.
Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu a poté ugrilujte. Při této tloušťce masa budete grilovat 3 až 4 minuty z každé strany.
Poté burger zkompletujte. Bulky podélně rozřízněte a dejte řeznou stranou opéct na gril. Do burgeru dejte cokoliv, co máte rádi – ochucený salát, omáčku, grilovanou slaninu, sýr, zeleninu. Přiklopte horní částí a podávejte.