Grilované cuketové špízy

Grilované cuketové špízy
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Grilované cuketové špízy

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 712
Pro milovníky bezmasých grilovaček tady dnes máme recept na cuketový špíz s halloumi sýrem od Bohyně kuchyně.

Suroviny

cuketa 3 ks
halloumi sýr 400 g
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť přírody 2 lžíce
olej slunečnicový 6 lžic

Na salát

polníček 200 g
rajčata 150 g
olej olivový 6 lžic
citrónová šťáva 1 lžíce
med 1 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť přírody 2 lžičky

Cukety omyjte a nakrájete na kolečka silná 1,5 cm. Halloumi nakrájejte na libovolně velké špalíčky tak, aby se velikostí hodily k cuketě. Na střídačku napíchejte na špízovou jehlu.

Kořenící směs Natur Kucharek rozmíchejte v oleji a špízy touto marinádou potřete. Nechte hodinu odpočívat v lednici.

Poté grilujte dozlatova.

Mezitím, co se špízy grilují, připravte jednoduchý salát. Polníček a cherry rajčata rozkrojená na poloviny dejte do mísy. Z olivového oleje, citronové šťávy, medu a kořenící směsi Natur Kucharek umíchejte zálivku, kterou salát přelijte a zamíchejte.


Ihned společně podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural