Grilovaný ananas s medem, máslem a perníkovým kořením

Grilovaný ananas s medem, máslem a perníkovým kořením
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Grilovaný ananas s medem, máslem a perníkovým kořením

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 750
Věděli jste, že na grilu můžete připravit také dezert? S naší kořenicí směsí Perník a receptem od Bohyně kuchyně rozhodně neuděláte chybu.

Suroviny

ananas 1 ks
med 4 lžíce
máslo 50 g
kořenicí směs Perník Avokádo 2 lžičky
himálajská sůl v mlýnku Avokádo špetka

Ananas omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2 cm.

Připravte medovo-máslovou směs – v malém rendlíku rozehřejte máslo, přidejte med, perníkové koření a špetku soli. Směs zahřívejte na grilu, dokud se ingredience nespojí.

Plátky ananasu grilujte na střední teplotu, dokud nezačnou měknout a neobjeví se grilovací proužky.

Stáhněte ananas z grilu a ihned potřete připravenou směsí másla, medu a koření.


Podávejte teplé, případně podle chuti s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural