Lilky omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Plátky položte na papírové utěrky a z obou stran je lehce osolte. Nechejte je odpočívat asi 20–30 minut, aby se z nich uvolnila tekutina.
Poté plátky lilku osušte papírovou utěrkou a otřete z nich vypocenou vodu se solí.
V misce smíchejte olivový olej s kořením Grilovaná zelenina.
Potřete plátky lilku připravenou marinádou z obou stran. Gril rozehřejte na střední teplotu.
Grilujte lilky z každé strany přibližně 3–5 minut, dokud nezměknou a neobjeví se na nich grilovací proužky.
Připravte si dip. V misce smíchejte řecký jogurt, sušený česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Podle chuti můžete přidat i čerstvé bylinky.
Podávejte grilované plátky lilku s česnekovým dipem.
Náš tip: Grilovaný lilek můžete využít i na výbornou pomazánku.