Papriky omyjte, rozpulte podélně a odstraňte semínka a bílé části. Ponechejte stopku, která pomůže udržet tvar při grilování. V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájené žampiony, nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný čedar, ochucovadlo Kucharek. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
Rovnoměrně rozdělte masovou směs do připravených polovin paprik. Směs lehce přitlačte, ale nepřeplňujte papriky.
Rozehřejte gril na střední teplotu.
Potřete papriky zvenčí olivovým olejem, aby se nepřilepily na gril.
Grilujte stranou s masovou náplní nahoru přibližně 15 až 20 minut.
Maso by po této době mělo být propečené a papriky změknou.
Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.
Tipy:
Pokud máte na grilu kryt, můžete ho mít zavřený, aby se sýr lépe roztavil.
Pokud chcete náplň šťavnatější, můžete přidat do směsi 2 lžíce rajčatového protlaku.