Plněné papriky na grilu

Plněné papriky na grilu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Plněné papriky na grilu

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 754
Plněné papriky s rajskou omáčkou zná každý. Ale zkoušeli jste plněné papriky na grilu?

Suroviny

papriky 4 ks
mleté maso (směs hovězí a vepřové) 500 g
žampiony 100 g
jarní cibulky 3 ks
čedar 150 g
zeleninové ochucovadlo Kucharek 3 lžičky
olej olivový podle potřeby
petrželka na ozdobení
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti

Papriky omyjte, rozpulte podélně a odstraňte semínka a bílé části. Ponechejte stopku, která pomůže udržet tvar při grilování. V míse smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájené žampiony, nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný čedar, ochucovadlo Kucharek. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Důkladně promíchejte.

Rovnoměrně rozdělte masovou směs do připravených polovin paprik. Směs lehce přitlačte, ale nepřeplňujte papriky.

Rozehřejte gril na střední teplotu.

Potřete papriky zvenčí olivovým olejem, aby se nepřilepily na gril.

Grilujte stranou s masovou náplní nahoru přibližně 15 až 20 minut.

Maso by po této době mělo být propečené a papriky změknou.

Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.


Tipy:

Pokud máte na grilu kryt, můžete ho mít zavřený, aby se sýr lépe roztavil.

Pokud chcete náplň šťavnatější, můžete přidat do směsi 2 lžíce rajčatového protlaku.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural