Kuřecí kousky ve slanině

Kuřecí kousky ve slanině
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí kousky ve slanině

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 755
Kousky kuřecího masa získají díky slaninovému kabátku nejen skvělou chuť a vůni, ale jsou také více šťavnaté. Bohyně kuchyně o tom ví své a ukáže vám, jak na to, ve vymazleném receptu.

Suroviny

kuřecí prsa 700 g
slanina 200 g

Marináda

worcestrová omáčka Kucharek 6 lžic
hořčice Kremžská Avokádo 1 lžíce
kečup 3 lžíce
olej olivový 4 lžíce
česnek 2 stroužky
alpská sůl s jodem a fluorem Avokádo 2 lžičky

Maso nakrájejte na kostičky. Ze všech surovin umíchejte marinádu a do ní naložte maso. Nechejte minimálně dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc. Maso krásně natáhne chuť i vůni a příjemně zkřehne.

Každý kousek masa pak zabalte do plátku slaniny. Aby se vám slanina nerozmotala, napichujte kousky na špízovou jehlu, s většími rozestupy.

Grilujte na rozpáleném grilu dozlatova. Poté stáhněte z jehly a ještě dogrilujte, ať jsou kousky ze všech stran krásně křupavé.

Podávejte se salátem a dobrým pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural