Krevety na jehle

Krevety na jehle
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krevety na jehle

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 756
Grilované krevety s česnekem jsou dokonalou volbou pro rychlé a chutné letní vaření. Velké divoké krevety nepotřebují složitou úpravu – stačí kvalitní koření, trochu olivového oleje a čerstvý česnek. Přesvědčte se sami, jak snadné a zároveň lahodné mohou být v receptu od Bohyně kuchyně.

Suroviny

divoké krevety 13/15 800 g
česnek 2 palice
olej olivový 4 lžíce
česnek medvědí s bylinkami Avokádo 1 sáček
himálajská sůl v mlýnku Avokádo podle chuti

Na servírování

cherry rajčata 300 g
bazalka několik lístků
sůl a pepř podle chuti
olej olivový 2 lžíce

Divoké krevety oloupejte. Česnek také oloupejte a připravte si jednotlivé stroužky. Napichujte na špejli nebo grilovací jehlu střídavě krevetu a stroužek česneku.

V misce rozmíchejte olivový olej s kořením a solí. Potřete připravené špízy a nechejte pár hodin odpočinout v lednici.

Poté grilujte na rozpáleném grilu. Stačí minutu až dvě z každé strany, aby krevety zůstaly pěkně šťavnaté.

Přitom ugrilujte také rajčata. Vsypte je do misky, přidejte k nim bazalku a ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

Podávejte společně, s dobrým pečivem.


Tip: Ve stejné marinádě můžete připravit také krevety neloupané nebo jiné mořské plody či ryby.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural