Portobello žampiony plněné mletým kuřecím masem

Portobello žampiony plněné mletým kuřecím masem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Portobello žampiony plněné mletým kuřecím masem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 758
Velké hlavičky portobello žampionů jsou jako stvořené pro plnění – ať už hledáte lehkou večeři nebo originální předkrm. V tomto receptu od Bohyně kuchyně najdete netradiční, ale skvěle fungující náplň z mletého kuřecího masa. Portobello houby se díky němu promění ve šťavnaté, voňavé a výživné jídlo, které si zamilujete na první sousto.

Suroviny

portobello žampiony velké 4 ks
olej olivový 3 lžíce
šalotka 1 ks
mleté kuřecí maso 400 g
gouda nebo čedar 150 g
sterilovaná kukuřice 100 g
česnek 1 stroužek
kořenicí směs Grilovací ďábelské Avokádo 1 sáček
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti

Žampiony očistěte a opatrně odstraňte nožičky. Kloboučky potřete olivovým olejem a lehce osolte. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje na střední teplotu. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a najemno nasekané nožičky žampionů. Společně restujte dozlatova.

Přidejte nasekaný česnek, špetku soli a krátce osmahněte. Stáhněte z plotny a nechejte lehce vychladnout.

Vmíchejte kukuřici, mleté kuřecí maso, nastrouhaný sýr a posypejte směsí koření Grilovací ďábelské. Promíchejte.

Touto směsí plňte kloboučky žampionů.

Žampiony naskládejte na gril vyhřátý na střední teplotu. Grilujte pozvolna přibližně 25 minut. Kuřecí maso musí být opravdu dobře tepelně upravené. Sýr se rozpustí a žampiony změknou.

Podávejte se salátem a pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural