Placatý chléb na grilu s rajčaty a burratou

Placatý chléb na grilu s rajčaty a burratou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Placatý chléb na grilu s rajčaty a burratou

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 759
Domácí placatý chleba z grilu je ideální jako letní příloha i samostatné jídlo. V tomto receptu od Bohyně kuchyně se kombinuje nadýchané domácí pečivo se šťavnatými rajčaty a krémovou burratou – skvělá volba pro všechny, kdo milují jednoduché, ale výrazné chutě. Vyzkoušejte si, jak snadno lze připravit chleba na grilu i bez pekárny!

Těsto

hladká mouka 400 g
čerstvé droždí polovina
cukr krupice 1 lžička
polotučné mléko 300 ml
sůl 1 lžička
olej olivový 3 lžíce

Na servírování

cherry rajčátka 250 g
burrata 300 g
sůl podle chuti
bazalka čerstvá několik lístků
česnek sušený It’s Natural 3 lžičky

Do vlažného mléka vmíchejte cukr a nadrobte droždí. Nechejte na teplém místě asi 10 minut. Na povrchu vyskočí bublinky - kvásek je připravený.

Přidejte hladkou mouku a sůl. Umíchejte hladké, lehce lepivé těsto.

Nechejte 25 minut kynout na teplém místě. Poté těsto rozdělte na 10 kousků, které v ruce vytvarujte do placky. Můžete si pomoci i válečkem a rozválet placičky na pomoučené pracovní ploše.

Skládejte na gril a grilujte pozvolna. Jakmile je jedna strana zlatavá, placku otočte. Na ogrilovanou stranu naskládejte natrhanou burratu, kousky rajčat, jemně pokapejte olejem a okořeňte rajčata špetkou soli a hlavně sušeným česnekem. Grilujte opět pozvolna, dokud nezezlátne i spodní strana placky.

Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou.

Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural