Kuřecí křídla v pikantní marinádě

Kuřecí křídla v pikantní marinádě
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí křídla v pikantní marinádě

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 760
Šťavnatá kuřecí křídla na grilu v pikantní marinádě jsou neodmyslitelnou součástí každé grilovací sezóny. Tahle osvědčená klasika potěší všechny milovníky masa a výrazných chutí. Vyzkoušejte recept od Bohyně kuchyně – stačí jednoduchá marináda s pikantním nádechem a pár minut na grilu, a máte hotovo!

Suroviny

křídla kuřecí 1500 g
sójová omáčka Kucharek 100 ml
med 2 lžíce
olej olivový 2 lžíce
česnek 3 stroužky
chilli papričky mleté 1 lžička
paprika sladká mletá Avokádo ½ lžičky
sůl a pepř podle chuti
limeta 1 ks

Ve větší misce smíchejte sojovou omáčku, med, olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, mletou chilli papričku a limetkovou šťávu. Vše dobře promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.

Kuřecí křídla vložte do připravené marinády a dobře promíchejte, aby byla všechna rovnoměrně pokrytá.

Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě dobře propojily.

Gril rozpalte na střední teplotu. Kuřecí křídla vyndejte z marinády a přebytečnou tekutinu nechejte lehce okapat.

Křídla grilujte přibližně 20–25 minut, pravidelně je otáčejte, aby se rovnoměrně propekla a získala krásnou zlatohnědou barvu. Ujistěte se, že jsou důkladně propečená.


Hotová kuřecí křídla přendejte na servírovací talíř, podle chuti je můžete posypat čerstvým nasekaným koriandrem.

Podávejte s oblíbenými dipy, dobrým pečivem a čerstvou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural