Bramborová omeleta se škvarky a červenou cibulí

Bramborová omeleta se škvarky a červenou cibulí
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Bramborová omeleta se škvarky a červenou cibulí

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 768
Znáte recept na Tortilla de patatas? Ve španělské pochoutce se používají syrové brambory. Bohyně kuchyně pro vás tento recept upravila tak, abyste jej mohli použít na zužitkování zbylých vařených brambor. Naučme se společně, jak vařit úsporně a bez plýtvání.

Suroviny

brambory vařené 500 g
vejce 6 ks
cibule červená 2 ks
škvarky 6 lžic
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť přírody 2 lžíce
olej slunečnicový 2 lžíce

Vařené brambory nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.

K restované cibuli přidejte nakrájené brambory a škvarky. Ochuťte 1 lžící směsi Chuť přírody Natur. Promíchejte a opékejte několik minut, dokud nejsou brambory lehce zlatavé.

V misce rozšlehejte vejce, dochuťte druhou lžící směsi Chuť přírody Natur Kucharek.

Nalijte vaječnou směs na brambory, škvarky a cibuli na pánvi. Snižte teplotu a nechejte omeletu pomalu tuhnout. Pomocí vařečky můžete opatrně nadzvedávat okraje omelety, aby syrové vejce zateklo pod spodní vrstvu. Kdo chce, může zkusit omeletu otočit. Může se tak ale potrhat.

Jakmile je omeleta dostatečně ztuhlá a zespodu zlatavá, můžete ji buď opatrně otočit a osmažit i z druhé strany, nebo ji dokončit pod grilem v troubě.

Hotovou omeletu podávejte ihned.


Náš tip: Chvilku před dopečením můžete omeletu ještě posypat nastrouhaným sýrem.


Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural