Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Bramborový salát s jogurtem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 777
Bohyně kuchyně si pro vás připravila vánoční klasiku trochu jinak. Bramborový salát můžete jednoduše odlehčit použitím bílého jogurtu místo majonézy. Zkuste naši barevnou variantu s jogurtem a křupavými paprikami!

Suroviny

brambory (typ A) 800 g
paprika červená 1 ks
paprika žlutá 1 ks
čerstvá petrželová nať 1 svazek
cibule červená 2 ks
sůl podle chuti

Zálivka

jogurt bílý 200 ml
hořčice medová Avokádo 4 lžíce
olej olivový 2 lžíce
citron (šťáva) 1 lžíce
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
pepř černý podle chuti
česnek 1 stroužek

Brambory důkladně omyjte a vařte ve slupce ve slané vodě asi 20–25 minut, dokud nebudou měkké. Sceďte je a nechte trochu vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na kostky (asi 1,5 cm).

Papriky omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Petržel opláchněte, osušte a najemno nasekejte.

V misce smíchejte jogurt, Medovou hořčici Avokádo, olivový olej a citrónovou šťávu. Přidejte prolisovaný česnek, osolte a opepřete. Zálivku důkladně promíchejte.

Ve velké míse spojte ještě vlažné brambory s paprikami, cibulí a petrželkou. Zalijte jogurtovou zálivkou a jemně promíchejte, aby se vše pěkně propojilo.

Nechte salát alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě spojily. Před podáváním ochutnejte a případně dosolte.

Salát podávejte k rybě na Štědrý večer.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural