Brambory důkladně omyjte a vařte ve slupce ve slané vodě asi 20–25 minut, dokud nebudou měkké. Sceďte je a nechte trochu vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na kostky (asi 1,5 cm).
Papriky omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Petržel opláchněte, osušte a najemno nasekejte.
V misce smíchejte jogurt, Medovou hořčici Avokádo, olivový olej a citrónovou šťávu. Přidejte prolisovaný česnek, osolte a opepřete. Zálivku důkladně promíchejte.
Ve velké míse spojte ještě vlažné brambory s paprikami, cibulí a petrželkou. Zalijte jogurtovou zálivkou a jemně promíchejte, aby se vše pěkně propojilo.
Nechte salát alespoň 30 minut odležet v lednici, aby se chutě spojily. Před podáváním ochutnejte a případně dosolte.
Salát podávejte k rybě na Štědrý večer.