Brambory ve slupce vybírejte tak, aby byly přibližně stejně veliké. Důkladně je omyjte vodou, klidně i lehce kartáčkem, aby byly opravdu čisté. Dejte do hrnce, zalijte 1 litrem vody a zasypejte 250 g mořské soli.
Přiveďte k varu, stáhněte teplotu tak, aby brambory lehce probublávaly, a vařte do změknutí.
Až jsou brambory měkké, slijte z nich všechnu vodu, ale nechte je v hrnci. Vraťte je na plotnu, kterou nechte zapnutou na slabou teplotu. Občas brambory promíchejte. Odpaří se přebytečná voda a brambory se obalí solnou krustou a jejich slupka bude lehce svraštělá. Takto je na plotně nechejte asi pět až deset minut.
Mezitím, co se vaří brambory, máte čas na přípravu omáčky.
Celé papriky dejte na suchou pánev, kterou jste zahřáli na vyšší teplotu. Papriky otáčejte, aby byly ze všech stran opálené. Poté z nich sloupněte slupku. Máte-li výkonný mixér, slupku můžete nechat.
Vyberte semínka, odkrojte stopky a očištěné papriky dejte do mixéru. Přidejte chilli papričku (nebo její kousek, pokud chcete omáčku jen lehce pikantní), koriandr a petrželku, česnek, sůl, limetovou šťávu i olivový olej. Společně promixujte, a ještě podle chuti dolaďte solí či limetkovou šťávou.