Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V hlubší pánvi rozehřejte máslo s olejem a přidejte cibuli. Pomalu opékejte na střední teplotu, asi 25–30 minut, občas míchejte, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Cibule krásně zkaramelizuje.
Přilijte bílé víno a nechejte ho odpařit. Přidejte kostky zeleninového bujonu Kucharek rozpuštěné v 1,5 litru horké vody, bobkový list a tymián. Vařte 15 minut na mírném ohni.
Polévku dolaďte solí a pepřem podle chuti. Odstraňte bobkový list.
Bagetu nakrájejte na plátky, posypejte nastrouhaným sýrem a opečte v troubě. Polévku nalijte do misek a opečené bagety naskládejte nahoru.
Polévku ihned podávejte, nejlépe chutná horká.
Náš tip: Polévku nalijte do žáruvzdorných misek, navrch položte na plátky nakrájenou bagetu a posypejte nastrouhaným sýrem. V troubě zapněte gril, přibližně na 200 °C a čekejte, dokud sýr nezezlátne.