Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Mrkev, celer i petržel oloupejte a nakrájejte na kolečka. Kdo má raději kostičky, klidně může krájet na kostičky.
Zahřejte hrnec a rozpusťte v něm máslo. Cibuli na něm osmahněte dozlatova. Přidejte houby nakrájené na plátky, zeleninu.
Opékejte pět minut a přidejte brambory. Ochuťte trochou soli, pepřem, přidejte kmín, bobkový list. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a přibližně tři minuty opékejte.
Zalijte vodou, aby byly všechny suroviny ponořené. Můžete použít i kostku zeleninového bujónu Kucharek.
Vařte do změknutí brambor. Nakonec okořeňte majoránkou a dolaďte Tekutým kořením Kucharek. Podávejte ozdobené zelenou petrželkou.