Houbová polévka s brambory a kořenovou zeleninou

Houbová polévka s brambory a kořenovou zeleninou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Houbová polévka s brambory a kořenovou zeleninou

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 774
Houbová bramboračka je oblíbená klasika, která na podzim nesmí chybět na žádném stole. Nasbírejte si houby v lese nebo zaskočte do obchodu pro žampiony. S tímto receptem od Bohyně kuchyně bude v obou případech skvělá!

Suroviny

cibule 1 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer bulvový kousek
brambory 4 ks
lesní houby nebo žampiony 300 g
sůl podle chuti
česnek 1 stroužek
nové koření celé Avokádo 6 kuliček
bobkový list Avokádo 2 ks
pepř černý celý Avokádo 10 kuliček
kmín ½ lžičky
majoránka 1 lžíce
hladká mouka 3 lžíce
máslo 3 lžíce
tekuté koření Kucharek podle chuti
zelená petrželová nať hrst

Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Mrkev, celer i petržel oloupejte a nakrájejte na kolečka. Kdo má raději kostičky, klidně může krájet na kostičky.

Zahřejte hrnec a rozpusťte v něm máslo. Cibuli na něm osmahněte dozlatova. Přidejte houby nakrájené na plátky, zeleninu.

Opékejte pět minut a přidejte brambory. Ochuťte trochou soli, pepřem, přidejte kmín, bobkový list. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte a přibližně tři minuty opékejte.

Zalijte vodou, aby byly všechny suroviny ponořené. Můžete použít i kostku zeleninového bujónu Kucharek.

Vařte do změknutí brambor. Nakonec okořeňte majoránkou a dolaďte Tekutým kořením Kucharek. Podávejte ozdobené zelenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural