Rozmixujte sušenky spolu se změklým máslem. Směs vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte do lednice zatuhnout, přibližně na půl hodiny, ale klidně i na hodinu.
V míse vyšlehejte smetanový sýr s cukrem do hladka. Přidejte jablečné pyré, vejce, skořici. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
Nalijte náplň na připravený korpus. Formu s cheesecakem umístěte do většího pekáče a nalijte do něj horkou vodu, aby dosahovala do poloviny výšky formy.
Pečte ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160 °C asi 50–60 minut, dokud okraje neztuhnou, ale střed nezůstane stále mírně třaslavý. Vyndejte z trouby a nechejte cheesecake vychladnout na pokojovou teplotu. Následně ho dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc, aby dobře zatuhnul.
Před podáváním připravte jablíčko na povrch. Jablko nakrájejte na tenké plátky a dejte opéct na pánev s kouskem másla na velmi mírnou teplotu. Zasypejte skořicí a cukrem a míchejte, dokud jablíčko nezměkne. Nechejte vychladnout a ozdobte povrch cheesecaku. Kolem nasypejte také semínka granátového jablka.