Jablkový cheesecake se skořicí

Jablkový cheesecake se skořicí
Počet porcí: 12
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost: 3
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jablkový cheesecake se skořicí

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 770
Upéct si doma cheesecake není žádná věda. Stačí dodržet pár zásad a zvolit jen ty nejlepší suroviny. Vyzkoušejte s námi dnes jeho podzimní verzi v receptu od Bohyně kuchyně.

Suroviny

skořicové sušenky 200 g
máslo 100 g
skořice mletá BIO It´s Natural 1 lžička

Náplň

krémový sýr 400 g
jablečné pyré 100 g
vejce 1 ks
cukr moučka 120 g
skořice mletá BIO It´s Natural 2 lžičky

Na ozdobení

jablko 1 ks
granátové jablko 4 lžíce
třtinový cukr 2 lžíce
skořice mletá BIO It´s Natural ½ lžičky
máslo 1 lžíce

Rozmixujte sušenky spolu se změklým máslem. Směs vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte do lednice zatuhnout, přibližně na půl hodiny, ale klidně i na hodinu.

V míse vyšlehejte smetanový sýr s cukrem do hladka. Přidejte jablečné pyré, vejce, skořici. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.

Nalijte náplň na připravený korpus. Formu s cheesecakem umístěte do většího pekáče a nalijte do něj horkou vodu, aby dosahovala do poloviny výšky formy.

Pečte ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160 °C asi 50–60 minut, dokud okraje neztuhnou, ale střed nezůstane stále mírně třaslavý. Vyndejte z trouby a nechejte cheesecake vychladnout na pokojovou teplotu. Následně ho dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc, aby dobře zatuhnul.

Před podáváním připravte jablíčko na povrch. Jablko nakrájejte na tenké plátky a dejte opéct na pánev s kouskem másla na velmi mírnou teplotu. Zasypejte skořicí a cukrem a míchejte, dokud jablíčko nezměkne. Nechejte vychladnout a ozdobte povrch cheesecaku. Kolem nasypejte také semínka granátového jablka.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural