Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krémová houbová polévka

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 765
Podzim je čas, na který se těší všichni milovníci hub. Vyrazte do lesa i vy a připravte si vynikající krémovou polévku s houbami a bramborami podle receptu od Bohyně kuchyně.

Suroviny

lesní houby 500 g
cibule 1 ks
brambory 250 g
kořenicí směs Houbové koření Avokádo 2 lžíce
sůl podle chuti
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
smetana ke šlehání 200 ml
máslo 50 g
voda nebo vývar 1 l

Na ozdobení

drobnější houby 50 g
zakysaná smetana 200 ml
čerstvý tymián několik snítek

V hrnci rozehřejte máslo, na kterém opečte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte přibližně pět minut a potom přidejte houby, nakrájené na silnější plátky.

Společně restujte deset minut, míchejte, aby se vám houby nepřipálily. Ochuťte solí, pepřem a houbovým kořením.

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte do hrnce a zalijte 1 litrem zeleninového vývaru nebo vody. Promíchejte a vařte do změknutí brambor na střední teplotu.

Odstavte hrnec z plotny a rozmixujte mixérem dohladka. Vmíchejte smetanu, a ještě minutu společně prohřejte na mírnou teplotu. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte solí, pepřem.

Houby na ozdobu jen lehce opečte na kousku másla, třeba spolu s čerstvým tymiánem a rozhodně se špetkou soli.

Horkou polévku podávejte ozdobenou kysanou smetanou, čerstvým tymiánem a opečenými houbami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural