Máslo vyndejte z lednice a hned ho nakrájejte na kostičky.
Do mísy prosejte mouku, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, Skořici mletou Avokádo, citrónovou kůru a špetku soli. Vše promíchejte.
Přidejte máslo a žloutky. Rozmělněte nejprve vidličkou nebo nožem na hrubou drobenku, pak rychle zpracujte rukama do hladkého těsta. Nepracujte příliš dlouho, aby se těsto příliš neohřálo.
Těsto rozdělte na dvě části, každou zploštěte na placku, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (ideálně 2 hodiny nebo přes noc).
Troubu předehřejte na 180 °C.
Vyjměte z lednice jednu část těsta (druhá ať zůstane v chladu). Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na tloušťku asi 3–4 mm.
Vykrajujte kolečka nebo jiné tvary. Z poloviny těsta vykrajujte celá kolečka (spodní díly), z druhé poloviny kolečka s malým otvorem uprostřed (vrchní díly).
Cukroví pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 10–12 minut, dokud nebude lehce zlatavé. Sledujte je, aby se nespálilo. Nechte vychladnout na mřížce.
Spodní kolečka potřete povidly (ne moc silnou vrstvou, aby nevytékala). Pokud jsou povidla příliš hustá, můžete je lehce zahřát nebo rozmíchat lžící.
Přiložte vrchní díly na díly s povidly a lehce přitlačte, aby se spojily.
Linecké skladujte v plechové dóze nebo plastové krabici s víkem. Díky povidlům zůstane měkké a křehké. Nejlépe chutnají po 2–3 dnech, kdy se chutě pěkně spojí.
Před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.