Masové kuličky s červenou řepou

Masové kuličky s červenou řepou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Masové kuličky s červenou řepou

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 753
Červená řepa dodá masovým kuličkám nejen krásnou barvu, ale taky zajímavou chuť. Recept od Bohyně kuchyně vás bude zaručeně bavit.

Suroviny

hovězí kližka 600 g
syrová červená řepa 2 ks
česnek 4 stroužky
koření na gril BIO It´s Natural 1 balení
sůl podle chuti
paprika červená 2 ks

Den před grilováním si naložte maso. Kostky hovězího masa dejte do větší mísy a přidejte k nim oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu. Přilijte asi tři lžíce oleje, na plátky nakrájený česnek a ochuťte solí a grilovacím kořením.

Směs velice dobře promíchejte a nechejte v lednici do druhého dne. Ochucené maso umelte najemno a ihned z něj vytvarujte malé kuličky.

Ty napichujte na špízovou jehlu střídavě s kousky červené papriky. Kdo chce, může přidat i jinak barevnou papriku nebo kousky cibule. Hlavní je v tomto receptu maso s červenou řepou.


Skládejte na rozpálený gril a grilujte ze všech stran. Bude to trvat přibližně 15 minut.

Podávejte s oblíbenou omáčkou, dobrým pečivem a svěžím salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural