V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nakrájené zelí a jablko, promíchejte. Přidejte cukr, ocet a vývar, osolte a opepřete, ochuťte kmínem.
Duste pod pokličkou na mírném ohni asi 20–30 minut, dokud zelí nezměkne.
Poté směs rozmixujte do hladkého pyré. Pokud je příliš husté, přidejte trochu vývaru.
Ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte ocet podle chuti.
Kachní prsa osušte, kůži na nich nařízněte do mřížky (pozor, neříznout do masa).
Ochuťte směsí koření Krůtí maso, z obou stran. Položte prsa kůží dolů na studenou pánev a pomalu zahřívejte. Smažte je pomalu na středním plameni asi 6–8 minut, dokud kůže nebude krásně křupavá.
Otočte je a smažte maso dalších 3–4 minuty (pro medium rare) nebo déle, pokud chcete propečenější.
Na konci přidejte med a balsamikový ocet, rychle promíchejte a prsa tímto glazujte. Podle chuti můžete přidat ještě špetku soli.
Nechte prsa krátce odpočinout (5 minut), aby z masa při krájení nevyteklo moc šťávy.
Na talíř dejte porci pyré z červeného zelí a navrch položte nakrájená kachní prsa. Ideální přílohou jsou bramborové noky, krokety, klasické knedlíky nebo třeba dobré pečivo.