Pyré z červeného zelí a kachní prsa

Pyré z červeného zelí a kachní prsa
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pyré z červeného zelí a kachní prsa

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 772
Kachnu se zelím a knedlíkem známe všichni. Co to ale zkusit trochu jinak, moderněji a odlehčeněji? V tomto receptu od Bohyně kuchyně pyré z červeného zelí skvěle doplní šťavnatá kachní prsa. A jako přílohu můžete zvolit téměř cokoliv.

Suroviny

kachní prsa 4 ks
kořenicí směs Krůtí maso Avokádo 1 balení
sůl podle chuti
balzamikový ocet 2 lžíce
med 1 lžíce
červené zelí 500 g
cibule 1 ks
jablko 1 ks
máslo 3 lžíce
vývar zeleninový 100 ml
jablečný ocet 2 lžíce
cukr 2 lžíce
kmín drcený Avokádo 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý podle chuti

V hlubší pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nakrájené zelí a jablko, promíchejte. Přidejte cukr, ocet a vývar, osolte a opepřete, ochuťte kmínem.

Duste pod pokličkou na mírném ohni asi 20–30 minut, dokud zelí nezměkne.

Poté směs rozmixujte do hladkého pyré. Pokud je příliš husté, přidejte trochu vývaru.

Ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte ocet podle chuti.


Kachní prsa osušte, kůži na nich nařízněte do mřížky (pozor, neříznout do masa).

Ochuťte směsí koření Krůtí maso, z obou stran. Položte prsa kůží dolů na studenou pánev a pomalu zahřívejte. Smažte je pomalu na středním plameni asi 6–8 minut, dokud kůže nebude krásně křupavá.

Otočte je a smažte maso dalších 3–4 minuty (pro medium rare) nebo déle, pokud chcete propečenější.

Na konci přidejte med a balsamikový ocet, rychle promíchejte a prsa tímto glazujte. Podle chuti můžete přidat ještě špetku soli.

Nechte prsa krátce odpočinout (5 minut), aby z masa při krájení nevyteklo moc šťávy.


Na talíř dejte porci pyré z červeného zelí a navrch položte nakrájená kachní prsa. Ideální přílohou jsou bramborové noky, krokety, klasické knedlíky nebo třeba dobré pečivo.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural