Rybí prsty v těstíčku

Rybí prsty v těstíčku
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rybí prsty v těstíčku

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 762
Rybí prsty milují děti i dospělí. Ty kupované však často neodpovídají představě o kvalitní stravě. Připravte si domácí rybí prsty podle receptu Bohyně kuchyně a dopřejte rodině tu nejlepší chuť.

Suroviny

tuňák mražený (filety) 600 g
hladká mouka 150 g
vejce 2 ks
mléko 50 ml
koření na ryby BIO It´s Natural 3 lžičky
sůl ½ lžičky
olej na smažení podle potřeby

Dip

zakysaná smetana 400 g
česnek sušený BIO It´s Natural 3 lžičky
sůl podle chuti
pažitka 3 lžíce

Rybu nechejte rozmrznout při pokojové teplotě a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte na prsty dlouhé asi 8 cm a tlusté 2 cm. Nebo prostě podle tvaru rybího filetu.

Vejce rozšlehejte s mlékem, vmíchejte koření, sůl a mouku. Mouky můžete přidat nebo ubrat podle potřeby. Těstíčko musí být tak husté, aby pěkně obalilo tuňáka.

Každý rybí prst obalte v těstíčku. Na pánvi rozehřejte olej. Rybí prsty smažte po malých dávkách 3–4 minuty dozlatova. Vykládejte na papírové utěrky.

Nemusíte mít strach, že ryba nebude hotová. Tuňákovi svědčí, když není tepelně upravovaný příliš dlouho.

Dip připravíte jednoduše. Smíchejte všechny suroviny. Sůl dolaďte podle chuti.

Podávejte ihned horké se zeleninovým salátem a dipem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural