Rybu nechejte rozmrznout při pokojové teplotě a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte na prsty dlouhé asi 8 cm a tlusté 2 cm. Nebo prostě podle tvaru rybího filetu.
Vejce rozšlehejte s mlékem, vmíchejte koření, sůl a mouku. Mouky můžete přidat nebo ubrat podle potřeby. Těstíčko musí být tak husté, aby pěkně obalilo tuňáka.
Každý rybí prst obalte v těstíčku. Na pánvi rozehřejte olej. Rybí prsty smažte po malých dávkách 3–4 minuty dozlatova. Vykládejte na papírové utěrky.
Nemusíte mít strach, že ryba nebude hotová. Tuňákovi svědčí, když není tepelně upravovaný příliš dlouho.
Dip připravíte jednoduše. Smíchejte všechny suroviny. Sůl dolaďte podle chuti.
Podávejte ihned horké se zeleninovým salátem a dipem.