Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Špenátová pomazánka

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 773
Občas stojí zato zabrousit do dětství a vyzkoušet jídlo, které fungovalo už ve školce. Třeba špenátovou pomazánku s vajíčkem, kterou Bohyně kuchyně vylepšila špetkou barevného pepře a sušeného česneku.

Suroviny

cibule 1 ks
čerstvý špenát 200 g
pepř barevný celý Avokádo 10 kuliček
česnek sušený Avokádo 1 lžička
vejce 2 ks
sůl podle chuti
máslo 150 g
semínka dýňová podle chuti

Rozehřejte si 1 lžíci másla a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidejte nasekané listy špenátu a nechte je jen lehce zavadnout. Jemně osolte, ochuťte nahrubo nadrceným barevným pepřem a česnekem.

Vajíčka rozmíchejte v misce, také ochuťte špetkou soli a vmíchejte do špenátu. Zahřívejte na nízkou teplotu, až se vajíčka srazí.

Nechejte úplně vychladnout a prošlehejte spolu se změklým máslem.

Poté ještě dochuťte solí a podávejte s dobrým pečivem. Můžete posypat dýňovými semínky, které jste lehce opražili na suché pánvi.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural