V kůži na kachních prsou udělejte opatrně zářezy ostrým nožem tak, abyste nařízli kůži a neporušili maso. V misce smíchejte olej, koření a sůl a touto směsí důkladně potřete kachní prsa. Nechejte 24 hodin odležet v lednici a připravte v domácí udírně. Kdo nemá udírnu, může maso opéct na pánvi.
Položte prsa kůží dolů na studenou pánev a pomalu zahřívejte. Smažte je pomalu na středním plameni asi 6–8 minut, dokud kůže nebude krásně křupavá.
Otočte je a smažte maso další 3–4 minuty (pro medium rare) nebo déle, pokud chcete propečenější.
Čočku uvařte v osolené vodě doměkka, pak vodu slijte. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a dejte na něj opékat na velké kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, malé kostičky mrkve a petržele a kapusty rozkrojené napůl. Opékejte společně, dokud nebude cibule měkká a kořenová zelenina nezačne dostávat zlatavý nádech. Bude to úžasně vonět!
Přisypejte čočku, přidejte ocet, ochuťte majoránkou, solí a pepřem a ještě intenzivně asi 4 minuty prohřívejte.
Podávejte ihned s plátky kachních prsou.