Uzené kachní prsíčko a salát z černé čočky

Uzené kachní prsíčko a salát z černé čočky
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Uzené kachní prsíčko a salát z černé čočky

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 776
Salát z černé čočky s kořenovou zeleninou je výborný třeba s vařeným vajíčkem, uzeným masem nebo se šťavnatým kachním prsíčkem. Vyzkoušejte ho v tomto receptu od Bohyně kuchyně.

Suroviny

kachní prsa 3 ks
sůl ½ lžičky
koření na kuře BIO It´s Natural 1 sáček
olej 3 lžíce

Salát

černá čočka beluga 400 g
cibule červená 2 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
růžičková kapusta 100 g
olej olivový 3 lžíce
červený ocet 2 lžíce
sůl a pepř podle chuti
majoránka sušená BIO It´s Natural 3 lžíce

V kůži na kachních prsou udělejte opatrně zářezy ostrým nožem tak, abyste nařízli kůži a neporušili maso. V misce smíchejte olej, koření a sůl a touto směsí důkladně potřete kachní prsa. Nechejte 24 hodin odležet v lednici a připravte v domácí udírně. Kdo nemá udírnu, může maso opéct na pánvi.

Položte prsa kůží dolů na studenou pánev a pomalu zahřívejte. Smažte je pomalu na středním plameni asi 6–8 minut, dokud kůže nebude krásně křupavá.

Otočte je a smažte maso další 3–4 minuty (pro medium rare) nebo déle, pokud chcete propečenější.


Čočku uvařte v osolené vodě doměkka, pak vodu slijte. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a dejte na něj opékat na velké kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, malé kostičky mrkve a petržele a kapusty rozkrojené napůl. Opékejte společně, dokud nebude cibule měkká a kořenová zelenina nezačne dostávat zlatavý nádech. Bude to úžasně vonět!

Přisypejte čočku, přidejte ocet, ochuťte majoránkou, solí a pepřem a ještě intenzivně asi 4 minuty prohřívejte.

Podávejte ihned s plátky kachních prsou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural