Žampiony portobello plněné kozím sýrem

Žampiony portobello plněné kozím sýrem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Žampiony portobello plněné kozím sýrem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 766
Objevte lahodný recept Bohyně kuchyně na žampiony portobello plněné kozím sýrem, který se stane hvězdou vaší kuchyně. Výrazný kozí sýr doplní drobné kousky rajčat a papriky. Tato vegetariánská specialita se skvěle hodí jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Suroviny

žampiony portobello 8 ks
kozí sýr 300 g
rajčata 200 g
paprika žlutá 1 ks
cibule 1 ks
kořenicí směs Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo 2 lžíce
olej olivový 4 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti

Očistěte žampiony a opatrně odstraňte nožičky. Kloboučky lehce potřete olivovým olejem, jemně posolte a položte je na plech vyložený pečicím papírem.

Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte najemno nakrájené nožičky žampionů, rajčata a papriku. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Směs osolte a okořeňte kořením Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo.

Do připravené zeleninové směsi vmíchejte kostičky kozího sýra a dobře promíchejte. Směs naplňte do kloboučků žampionů.

Předehřejte troubu na 180 °C. Plněné žampiony pečte v troubě asi 15–20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a sýr se nerozpustí.

Hotové žampiony portobello podávejte jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Můžete je doplnit lehkým salátem a dobrým pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural