Očistěte žampiony a opatrně odstraňte nožičky. Kloboučky lehce potřete olivovým olejem, jemně posolte a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte najemno nakrájené nožičky žampionů, rajčata a papriku. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Směs osolte a okořeňte kořením Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo.
Do připravené zeleninové směsi vmíchejte kostičky kozího sýra a dobře promíchejte. Směs naplňte do kloboučků žampionů.
Předehřejte troubu na 180 °C. Plněné žampiony pečte v troubě asi 15–20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a sýr se nerozpustí.
Hotové žampiony portobello podávejte jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Můžete je doplnit lehkým salátem a dobrým pečivem.