Kapří filety opláchněte studenou vodou, osušte papírovou utěrkou a zkontrolujte, zda v nich nezůstaly kosti. Pokud ano, odstraňte je pinzetou.
Filety ze všech stran posypte kořenicí směsí Ryby Avokádo, osolte a opepřete. Nechte chvíli marinovat (alespoň 10 minut).
Šalotku oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo půlkolečka.
V hlubší pánvi nebo širokém hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem. Dejte na něj opékat filety z kapra, nejprve kůží dolů. Opékejte z každé strany asi 4 minuty. Vyndejte na talíř a do pánve dejte šalotku. Osmahněte ji dozlatova. Vraťte do pánve kapra a zalijte bílým vínem. Víno nechejte pár minut vyvařit na vyšší teplotu. Přidejte vývar a nechte ještě asi 2 minuty prudčeji vařit.
Pánev přiklopte pokličkou a duste na mírném ohni 12–15 minut, dokud maso nebude měkké. Během dušení můžete ryby jednou opatrně otočit. Ryby vyndejte na talíř a přikryjte alobalem.
Dochuťte obsah pánve citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Nakonec vmíchejte kousek másla pro lesklost.
Podávejte s oblíbenou přílohou, skvělé jsou opečené noky.
Na ně dejte šalotku s omáčkou a nahoru položte kapří filet.