Podzimní houbové zelí a pikantní bůček

Podzimní houbové zelí a pikantní bůček
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h 20 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Podzimní houbové zelí a pikantní bůček

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 767
Napadlo by vás spojit křupavé zelí s houbami? My jsme to vyzkoušeli za vás v podzimním receptu Bohyně kuchyně, který jsme doplnili pikantním, dokřupava vypečeným bůčkem.

Suroviny

špičaté zelí 1 ks
cibule 2 ks
houby 300 g
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
chilli mleté Avokádo ½ lžičky
hořčice ďábelská Avokádo 3 lžíce
sádlo 1 lžíce
vepřový bok bez kosti 600 g

Marináda

sojová omáčka 4 lžíce
kečup 3 lžíce
rýžový ocet 2 lžíce
česnek 5 stroužků
třtinový cukr 2 lžíce
rybí omáčka 2 lžíce

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte sojovou omáčku, kečup, rýžový ocet, nasekaný česnek, třtinový cukr a rybí omáčku v misce. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a ingredience se dobře nepropojí. Vepřový bok vložte do uzavíratelného sáčku nebo misky a zalijte připravenou marinádou. Ujistěte se, že je maso dobře pokryto marinádou. Nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

Předehřejte troubu na 140 °C. Marinovaný bůček položte na plech a přikryjte alobalem. Pečte pomalu asi 2 hodiny, poté alobal odstraňte, teplotu zvyšte na 220 °C a pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude povrch krásně zlatavý a křupavý.

Mezitím, co se bůček peče, si připravte zelí. Nakrájejte zelí na tenké proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Houby očistěte a nakrájejte na silnější plátky.

Na pánvi rozehřejte sádlo. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu. K cibuli přidejte nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou a neodpaří se přebytečná voda. Přidejte nakrájené zelí, osolte podle chuti a přidejte ½ lžičky Chilli Avokádo. Dobře promíchejte a restujte, dokud zelí nezměkne, ale zůstane lehce křupavé.

Na závěr přidejte Ďábelskou hořčici Avokádo, promíchejte a nechte ještě chvíli prohřát.

Podávejte společně, restované zelí s marinovaným bůčkem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural