Panenku si den předem naložte do jednoduché marinády. Lehce ji potřete olivovým olejem, rozmačkaným česnekem a trochou dochucovací směsi Zdravita.
Na druhý den panenku vyndejte z lednice hodinu před tepelnou úpravou. Opečte dozlatova na rozehřátém olivovém oleji, ve velké a hluboké pánvi.
Po chvilce do pánve přidejte najemno nasekanou cibuli a zbytek oleje s česnekem, ve kterém bylo naložené maso. Nakonec také ochuťte sypkou ochucovací směsí Zdravita Kucharek.
Až začne cibule zlátnout, zasypejte obsah pánve moukou. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Prošlehejte metličkou, aby v omáčce nebyly hrudky. Zalijte smetanou a pod pokličkou duste na velice mírnou teplotu 15 minut. Nezapomínejte míchat, aby se omáčka nepřipálila.
Maso vyndejte z omáčky, nakrájejte na plátky a omáčku rozmixujte dohladka.
Podávejte s knedlíkem, bramborem nebo třeba tarhoňou.
Náš tip: Omáčku při podávání jemně zasypejte chilli vločkami.