Vepřová panenka ve smetanové omáčce

Vepřová panenka ve smetanové omáčce
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vepřová panenka ve smetanové omáčce

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 769
Jednoduchá smetanová omáčka hotová za necelou půl hodinku? Tento recept Bohyně kuchyně nutně potřebujete vyzkoušet. K omáčce podáváme křehkou vepřovou panenku.

Suroviny

vepřová panenka 700 g
olej olivový 4 lžíce
cibule 1 ks
hladká mouka 5 lžic
voda 500 ml
smetana ke šlehání 400 ml
ochucovadlo Zdravita Kucharek 2 lžíce
česnek 3 stroužky

Panenku si den předem naložte do jednoduché marinády. Lehce ji potřete olivovým olejem, rozmačkaným česnekem a trochou dochucovací směsi Zdravita.

Na druhý den panenku vyndejte z lednice hodinu před tepelnou úpravou. Opečte dozlatova na rozehřátém olivovém oleji, ve velké a hluboké pánvi.

Po chvilce do pánve přidejte najemno nasekanou cibuli a zbytek oleje s česnekem, ve kterém bylo naložené maso. Nakonec také ochuťte sypkou ochucovací směsí Zdravita Kucharek.

Až začne cibule zlátnout, zasypejte obsah pánve moukou. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Prošlehejte metličkou, aby v omáčce nebyly hrudky. Zalijte smetanou a pod pokličkou duste na velice mírnou teplotu 15 minut. Nezapomínejte míchat, aby se omáčka nepřipálila.

Maso vyndejte z omáčky, nakrájejte na plátky a omáčku rozmixujte dohladka.

Podávejte s knedlíkem, bramborem nebo třeba tarhoňou.


Náš tip: Omáčku při podávání jemně zasypejte chilli vločkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural